Wie is Hilde Pronk?

Algemeen

Mijn naam is Hilde Pronk, geboren in 1963 in Den Haag waar ik tot mijn 22e levensjaar heb gewoond en gestudeerd. In 1985 ben ik samen met mijn partner komen wonen in de Zuidplas in Waddinxveen. Hier hebben wij onze drie dochters grootgebracht die allemaal studeren en wonen buiten Waddinxveen. In 2007 heb ik mijn Klassieke Homeopathie praktijk geopend. Ik doe werk waar ik veel plezier in heb en waar ik heel veel energie van krijg. Ik vind het altijd heel bijzonder als ik kan bijdragen aan de gezondheid en daarmee het levensplezier van anderen.

Opleidingen en Nascholing

In Den Haag heb ik aansluitend aan het VWO de Hogere Informatica Opleiding (HIO) met succes gevolgd aan de HTS in Den Haag. Na een aantal jaar werkzaam geweest te zijn geweest in de automatisering heb ik besloten om toch mijn allereerste passie, de homeopathie, achterna gegaan.

In het jaar 2000 ben ik gestart met een zesjarige HBO opleiding aan de school voor Homeopathie in Amersfoort. Het eerste studiejaar is een volwaardig medische basis jaar en de vijf jaren daarna richten zich volledig op de Homeopathie. Medio 2006 ben afgestudeerd en 1 januari 2007 heb ik mijn klassieke homeopathie praktijkdeuren in Waddinxveen geopend.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse vereniging voor Klassiek Homeopaten (NVKH). Dit is de beroepsvereniging die, mede om de kwaliteit van de dienstverlening te borgen, eist dat ik met grote regelmaat homeopathische en medische nascholing doe.

Ik heb nascholing gedaan over o.a.:

  • zwangerschap, bevalling en post partum
  • anorexia nervosa
  • hoofdpijn
  • depressie
  • kinderontwikkeling en ziekte bij kinderen
  • menstruatieklachten
  • EHBO
  • Uitgebreide medische nascholing (2016) nav nieuwe richtlijnen vanuit de zorgverzekeraars
  • infectieziekten
  • immuniseren
  • introductie tot orthomoleculaire geneeswijze
Homeopathie en Sport

Als biatlon coach heb ik veel ervaring opgedaan met sportblessures en wondverzorging.

Vrijwilligerswerk

Al ruim 25 jaar doe ik vrijwilligerswerk in een speel-o-theek voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Spel en spelen zijn belangrijk om je goed te kunnen ontwikkelen. Maar ook in de revalidatie, bijvoorbeeld na zware hersenschudding of CVA zijn spel- en ontwikkelingsmateriaal, naast de homeopathische middelen, zeer bruikbaar.