Sportblessures (en ander trauma) in de week van de homeopathie

Sportblessures (en ander trauma) in de week van de homeopathie, meer dan het plakken van pleisters met Calendula of het smeren van Arnica

De week van de homeopathie, 10 – 16 april, gaat dit jaar over sportblessures en wat mij betreft ook over ander trauma. Blessures die opgelopen worden, variëren van schaafwonden tot ernstig letsel zoals botbreuken of hersenletsel, met alle variaties daartussen. Soms heb je te maken met een acute blessure die toch niet over wil gaan en dan langzaam maar zeker over gaat in een langdurige kwestie met allerlei chronische klachten die daarbij komen. Voorbeelden zijn, steeds terugkerende slijmbeursontstekingen in een aangedaan gewricht, frozen shoulder of in ergere gevallen concentratie problemen.

Het zijn allemaal voorbeelden die met homeopathie goed begeleid kunnen worden. Ook als er sprake is van letsel van al wat langer geleden.

Soms hebben (sport)blessures hele grote gevolgen, zeker in het geval van hersenschudding of hersenletsel. Soms is stoppen met studie of niet meer mee kunnen draaien in het arbeidsproces het gevolg. Voor dit soort gevallen is er tegenwoordig intensieve revalidatie mogelijk voor mensen tot 35 jaar in het Daan Theeuwes Centrum in Woerden. Daar wordt aan intensieve neurorevalidatie gedaan, met hele bijzonder mooie resultaten.

Zie ook een uitzending van Dokters van morgen over dit onderwerp.

Maar ook als je letsel niet zo erg is kan het nog best invaliderend zijn. Met homeopathie kan dat begeleid worden. Door mijn ervaring als biatlon coach en begeleider heb ik veel ervaring opgedaan met het behandelen van (sport)blessures, voorbeelden zijn; diepe en minder diepe schaafwonden, hersenschudding,  frozen shoulder, bandverrekkingen van enkels en knieën, slijmbeursontstekingen en scheur- en rijtwonden.

De homeopathie is altijd de basis in de begeleiding, maar ter ondersteuning werk ik ook met kinesio-tape en advies over voedingssupplementen. Indien nodig, verwijs ik door of terug naar arts of fysiotherapeut.

Heeft u last van een (sport)blessure of heeft u klachten gekregen na een (sport)blessure en wilt u weten of homeopathie iets voor u zou kunnen betekenen, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.

Homeopathie is een geneeswijze om te koesteren, ook bij (sport)blessures.

Dit artikel is ook hier te downloaden

FacebooktwitterlinkedininstagramFacebooktwitterlinkedininstagram
FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail