“BAD THINGS HAPPEN WHEN GOOD PEOPLE DO NOTHING”

“De onafhankelijkheid van het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum (WODC) is ernstig aangetast. Dat blijkt uit een uitgebreid onderzoek van Nieuwsuur. Het WODC heeft een grote invloed op het politieke beleid van Nederland. De politiek heeft jarenlang onderzoeken beïnvloed om uitkomsten te krijgen die het eigen gelijk van ministers en topambtenaren zouden moeten bewijzen.”

Dit soort fraude komt niet alleen voor in de politiek, In de documentaire “Just one drop” wordt fijntjes blootgelegd hoe frauduleus er omgesprongen werd met het al bestaande wetenschappelijk bewijs dat homeopathie beter werkt dan placebo. In Australië werden alle studies over homeopathie en placebo bekeken. Een groot meta onderzoek. De uitkomst beviel de opdrachtgevers niet. Er werd een nieuwe onderzoeker aangesteld die net zo lang rommelde met de gegevens van het meta onderzoek dat de uitkomst negatief was. Deze fraude ligt nu bij de Australische ombudsman ter beoordeling.

Hieronder de officiele trailer van “Just one drop”, als je de kans krijgt om naar de film te gaan, …. het is een hele interessante!

FacebooktwitterlinkedininstagramFacebooktwitterlinkedininstagram
FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmail